Апостол христів. Апостол

За Біблією, у Христа було 12 близьких йому учнів. Називалися вони апостолами. Це були звичайні люди, в основному всі рибалки. Він закликав їх під час свого перебування на землі. Бог дав їм велику силу, щоб вони могли з її допомогою зцілювати всіх хворих, воскрешати зі світу мертвих, виганяти нечисті сили, а також розповідати про нього всім людям.

Вони очікують, що Ісус об'єднає ізраїльтян, щоб боротися з римлянами, перемогти їх і взяти уряд. Це, звичайно, не було способом Ісуса, тому що, як учні зрозуміли після його воскресіння, його царство не з цього світу. Ця подія від Марка перейшло до Метью. Але вони не брати, але їхня мати намагається закріпити свою позицію. Оповідання не діє так погано, тому що це зрозуміло для неї, хто хоче тільки кращих для своїх синів. Проте, історія залишається попередженням проти нерозуміння уряду Христа, яке насправді є служінням.

Апостоли - це послані. Саме вони стали свідками того, як воскрес Ісус і вознісся на небо. У світлиці Сіонській на них зійшов Святий дух, і після цього апостоли стали розмовляти різними мовами, раніше неведано, але найголовніше, що вони зміцнилися у своїй вірі і стали справжніми проповідниками.

Андрій

Першим з був Андрій, його назвали Первозванним. Він йшов з доброю звісткою до річки Дніпро і пагорбів, на яких після закінчення часу був побудований місто Київ. Літописці стверджують, що Андрій своїм учням сказав про те, що замість величезних гір буде збудований Величний місто, де буде зведено велика кількість  церков. Апостол після своїх слів піднявся на гори, благословив їх і поставив там хрест. За переказами, з Києва Андрій пішов до Новгорода, де його вразило те, як люди, купаючись в лазнях, б'ють себе прутами і обливаються холодною водою і квасом.

В Євангелії від Луки повідомляється про іншому інциденті під час подорожі до Єрусалиму. Коли вони не прийняли Посланців Ісуса в Самарії, бо вони їдуть до Єрусалиму, Сини Грому охоче пропонували покарати самаритян: «Господи, хіба ми повинні принести вогонь з неба, щоб знищити їх, як і Ілля?» Але Ісус дорікнув, що він не прийшов, щоб знищити, але врятувати.

В Євангелії від Марка і Луки ми знаходимо одне місце, де Джон варто один. Після того, як Ісус пояснив учням, що вони не повинні звеличувати один одного, а служити один одному, Джон з ним зауважує дивний випадок: «Учитель, ми бачили одного чоловіка, який в ім'я тебе видаляє демонів, але не прийшов з нами; ми захищали його, тому що він не прийшов з нами ».

Петро

У Андрія Первозванного був рідний брат, звали його Петром. Люди дуже любили його, бо як він з усією своєю силою проповідував, зціляв і воскрешав. Народ навіть виносив безнадійно хворих родичів на вулиці, щоб хоч тінь Петра впала на них.

Два брата

Продовжуючи згадувати імена 12 апостолів Ісуса Христа, поговоримо про двох братів, Івана і Якова. В Євангеліях їх називали, сина Якова, так як батька їх звали Зеведей. У братів був вибуховий характер, тому Ісус дав їм ще одне ім'я - «Воанергес», що означає «сини грому». За переказами, апостол Яків помер мученицькою смертю в 44 роки. Останки його були відпущені в Середземне море, а знайдені в 813 році ченцем-відлюдником Пелайо. Пізніше, в 896-899 роках, за наказом Альфонса III на місці, де були знайдені останки, була побудована церква. Цьому місце дали красиву назву - Компостелла, а апостол Яків став протегувати Іспанії. До речі, в честь нього була названа столиця Чилі - Сантьяго.

Чи це вищими позиціями в Царстві Небеснім, суперечкою з самаритянами або тими, хто не належить до переліку дванадцяти, Ян з'являється досить поспішно, з громом грому. Але це тільки одна сторона того, що ми дізнаємося про Джона. Іоанн вже був в самому вузькому колі Ісуса в перші дні Пасхи, і після Великодня він справив великий вплив на ранню церкву.

В деякі особливо важливі моменти Ісус взяв із собою тільки трьох з дванадцяти апостолів. Це були Петро і сини Зеведеєвого. Цікаво сортувати імена, будь то три, чи списки всіх апостолів. У той час як Євангелія Марка і Матфея в основному називаються Петром, Яковом та Іваном, Євангеліє від Луки і Діяння Апостолів підтримують Іоанна перед Яковом і будують його відносно подій командування поруч з Петром.


Ізраїльський храм відрізняється від усіх інших своїми рожевими банями. було побудовано приблизно в вісімдесятих роках двадцятого століття. Ходять чутки, що на місці, де стоїть храм, раніше був будинок, в якому Ісус зцілив чоловіка від паралічу.

В якості першого події, до якого Ісус бере з собою тільки його найближчими, згідно з Євангелієм від Марка про зцілення від матері Петра: Коли ви вийшли з синагоги, він пішов з Яковом та Іваном до дому Симона і Андрій. Сяюча свекруха лежала в гарячці. Він підійшов до неї, взяв її за руку і підняв. Лихоманка залишила її, і вона служила їм. Це чудо захоплює Євангеліє від Матвія і Луки, але воно вже описано так, як ніби воно публічно.

Петро і сини Зеведеєвого стали свідками перетворення Ісуса на горі: Через шість днів Ісус узяв тільки Петра, Якова та Івана і привів їх на високу гору, де вони були одні. І це було трансформовано перед їх очима. Коли брати Яків та Іван, Петро і Ондрей були на Оливній горі, вони запитали Ісуса про те, коли буде виконано його пророцтво про знищення храму. Ісус відповідає їм на так званому апокаліпсичному мовою, в якому він розповідає про нещастях і запрошує їх наполегливість і очікування його приходу.

Тула теж славиться своєю будовою на честь 12 апостолів. Там раніше стояла старовинна споруда з дерева, але з часом з'явилася необхідність в її розширенні. І в 1903 році почалося будівництво кам'яного храму. У 1912 році в самій будівлі обладнали школу і богадільню для людей похилого віку. Стіни в храмі розписані зображеннями і орнаментами відомих художників. Це дуже великий будинок, вміщує в себе понад тисячу осіб.

Навіть в ніч, коли його зрадили, він був найближче до нього, коли він молився: Вони прийшли в місце під назвою Гетсемане. Потім він узяв з собою Петра, Якова та Івана. І він сказав їм: душа моя сумна до смерті. Залишайтеся тут і дивіться! З усього цього ясно, що Матвій, Марк і Лука представляють Петра, Якова та Івана трьох апостолів, які були Христос близьких, і що він взяв з собою, коли він прийшов до чогось, як незвичайний, як бодрствующее або мертвим Преображенської .

Євангеліє від Луки і Діяння апостолів також об'єднують Петра і Іоанна. У різних розповідях Джон посідає друге місце, щоб бути поруч з першим апостолом. Саме ці дві людини надсилають Ісуса, щоб підготувати великодній вечерю. День Опрісноків прийшов, коли великодній ягня мав бути вбитий. Ісус послав Петра та Івана, і сказав їм: Ідіть, приготуйте нам пасху, що ми святкуємо Пасху вечерю. Вони сказали йому: Де ви хочете, щоб ми підготувати його? Він сказав їм: Коли ви приходите в місто, ви зустрінете людину, що несе глечик вода.

У 12 апостолів є національним пам'ятником. Побудований він був в 1635 -1656 роках російськими майстрами. Він має п'ять розділів, виглядає як палац. Матеріали, які використовувалися при його будівництві, були найдорожчими, що тоді існували. Над розписом працювали кращі іконописці і ізографи. У 1917 році храм був обстріляний революціонерами, а 1918 його переробили в музей.

І він покаже вам змінену велику верхню кімнату; там вони приготують вечерю, і вони підуть, і знайдуть все, що він сказав, і підготують Великдень. Проте, ще більше, Пітер і Ян виділяються після Пасхи. У третій та четвертій главах Діянь Апостолів ми читаємо, як ці два апостола зцілювали паралізованих і як вони вчили в храмі. Однак вони не відповідали розумінню священиків, храмова охорона заарештувала їх і була допитана первосвящеником. І вони проявили перед ними безстрашність, тому що боялися Бога більше, ніж людей.

Разом вони пішли проповідувати Євангеліє в Самарії, де апостоли послали їх, коли вони зрозуміли, що там поширене слово Боже. Вони молилися за місцевих християн, покладали на них руки і давали їм Святого Духа. Ці посилання на Джона тим цікавіші, що він нічим не заважає. Проте автор визнав важливим побудувати Іоанна поруч з цим першим апостолом.

Ще один храм

У Балаклаві храм 12 апостолів поряд з усіма іншими є унікальною пам'яткою 18 століття. Побудований він в 1794 році на фундаменті стародавньої церкви. Історія храму говорить, що він був сховищем прапорів і реліквій Балаклавського батальйону, потім переданий в єпархіальне відомство. А після того як в Криму встановили радянську владу, святилище закрили, і в ньому розміщувався будинок піонерів, а в подальшому і клуб.

Якщо ми зосередимо нашу увагу на сторінках Апостола Павла, ми виявимо, що Джана називає тільки один раз. Але це важливіше! У Посланні до галатів апостол пише: Якби ви знали про благодать, що дана мені - Джеймс і Петра та Івана, які, здавалося, стовпи церкви - принесли мені та Варнаві підтвердження руки нашої угоди, що ми повинні йти до язичників і вони до євреїв. Павло також свідчить про те, що ці три апостола мали дуже важливе положення після смерті і воскресіння Ісуса в ранній церкви.

Залишається згадати одне місце. Все, що було сказано до сих пір про появу Іоанна в Євангеліях, стосувалося тільки Матвія, Марка і Луки. В Євангелії від Іоанна взагалі не згадується ім'я Апостола Іоанна. Ми можемо бачити, що Ян згадується тут у кінці списку, навіть не від свого імені, але зі своїм братом як «сини Зеведея». Однак фігура улюбленого учня ідентифікована в Євангелії від Іоанна з Апостолом Іоанном. З'являється в декількох місцях, починаючи з останнього обіду, якщо ми не врахуємо можливе згадка в першому розділі його професії.


У дев'яності роки його передали православної церкви  і почали реставрувати. Все було відновлено працями Августина. У 1991 році храм знову освятили. Сьогодні це подвір'я Інкерманського монастиря. Тут зберігається безліч мощей різних святих. Усередині храму зовсім немає розписів, але, можливо, раніше вони прикрашали стіни цієї великої будівлі.

Він жодним чином не втручається, здається, що він є в якості свідка. І його свідчення, безсумнівно, мали велике значення для громади, в якій виникло Євангеліє від Іоанна. Зрештою, ми читаємо в кінці: «Це учень, який свідчить про це і хто їх зарахував; і ми знаємо, що його свідчення вірні ».

Зрозуміло, цей учень був зразком для деяких з його християнської громади, З ким він міг ідентифікувати себе. Оповідач Євангелія використовує посилання на нього як особливий спосіб висловити слухача натовпі на грудях Ісуса, на Голгофі під його хрестом і, нарешті, в день воскресіння в порожню гробницю.

висновок

Ми вам розповіли про дванадцять апостолів Христа, дізналися про них необхідні відомості. Крім цього, ми усвідомили, що в честь цих святих було побудовано багато церков і соборів.

Прямо зараз спробуйте назвати 12 учнів Ісуса (Google користуватися не можна :). Вся плутанина полягає в тому, що перерахування, наведені в трьох Євангеліях, розходяться ...

Хоча згадка улюбленого учня часто виступає в якості описової техніки, воно повинно було бути справжньою людиною. Очевидно, що з її смертю інші християни дуже важко впоратися, як видно з наступної розмови після воскресіння. Слідуй за мною! Серед братів слово поширилося, і було сказано, що учень не вмре. Неясно, чи написав улюблений учень щось прямо з Євангелія від Іоанна, або він справив великий вплив на його лист. У будь-якому випадку традиція вважається автором.

Четверте Євангеліє від Іоанна Апостола, безсумнівно, приписується апостолам з століть після Христа. Однак, відображаючи проголошення апостола, ми не можемо сказати точно. Що стосується фігури улюбленого учня, має зовсім інше враження, ніж попередні три Євангелія апостол Іоанн записаного, а саме як полум'яний учень Христа, який був насправді поруч з Петром та Яковом, один з три Ісуса приходить, але який також прагнув лідируючі позиції і після дивна сила, щоб викликати вогонь проти ворогів.

Для того, щоб відновити повну картину, потрібно порівняти імена з Євангелій від Матвія 10: 2-4, Марка 3: 16-19 і Луки 6: 12-16 і Діянь Апостолів 1:13.

Перед тим як розбиратися в їх іменах, давайте спочатку подивимося хто ж такий Апостол. Сьогодні одні духовні лідери беруть собі цей титул, інші ж, навпаки, обурюються, що Апостолів було всього 12, і тому всі, хто використовують сьогодні цей титул - святотатство.

Таким чином, як Син Грома, чий юнацький революційний темперамент повинен був перетворитися в пристрасні жести Євангелія великодніми подіями. Як вмирали кожен апостол? Єдиним апостолом, чия смерть записана в Біблії, є Джеймс. Цар Ірод Іаковскій «Він стратив меч», може бути закинуть. Околиці смерті в інших апостолів говорять про церковні традиції або міфах, тому ми не повинні надавати їм занадто великого значення.

Ось найвідоміші «міфи» про смерть інших апостолів. Метью був мучеником в Ефіопії, він був убитий мечем. Ян був також мучеником, звареним у величезній мисці киплячої олії, під час хвилі переслідування в Римі. Потім Ян був засуджений за примусову працю на шахтах острова Патмос. Пізніше Апостол Іоанн був звільнений і повернений в нинішню Туреччину. Старі, єдині апостоли померли природною смертю.

По-перше в Біблії, крім 12 апостолів Ісуса, титул апостола мали ще як мінімум 7 осіб: Павло, Сила, Варнава, Тимофій, Аполлос, Андронік і Юнія. Цікаво відзначити, що богослови стверджують, що Юнія це виключно жіноче ім'я ... (не поспішайте мене лаяти, читайте далі :).

По-друге, давайте розберемо, що означає слово Апостол. Слово Апостол походить від грецького слова ἀπόστολος, яке складається з префікса ἀπό (означає від) і кореня στέλλω, що означає посилати. Отже, повне значення слова Апостол - посланий, уповноважений, або делегат (представник когось або чогось).

Яків, брат Ісуса, очолив єрусалимський церква. Його витягли з південно-східної вершини храму після того, як він відмовився відкинути свою віру в Христа. Коли вони виявили, що осінь вижила, його вороги збили його. Передбачається, що це той самий пік, де сатана одружується на Ісуса, коли він це пробував.

Бартолом'ю, також відомий як Натанаель, був місіонером в Азії. Він показав у сьогоднішній Туреччині і був замучений за свою проповідь в Вірменії, побитої. Після жахливого батога з семи солдатів він був прив'язаний до хреста, щоб продовжити його біль. Він продовжував проповідувати своїм мучителям за два дні до його смерті. Апостол Томас був заколот списом в Індії під час одного зі своїх місіонерських шляхів, щоб створити там церкву. Матвій, апостол, вибраний, щоб замінити зрадника Іуди Іскаріот, був побитий камінням і вирубаний.

Коли Новий Завіт перекладали з грецької на латину, то грецьке слово ἀπόστολος, перевели як missio, від якого походить слово місіонер.

Але сьогодні так склалося, що коли ми говоримо, що людина - місіонер, то це нормально, але коли людина - Апостол, то якось це ріже вуха ... Тому, якщо Юнія була просто місіонером, це цілком вписується в наше світогляд: ).

Апостол Павло був замучений, а потім посіяно злим Імператором нером в Римі, 67 р н.е. Існують також «міфи» щодо інших апостолів, але жоден з них не є достовірним історичним джерелом або чимось надійним. Важливим є те, що вони були готові померти за свою віру. Якби Ісус не воскрес, учні дізналися б це. Люди не померли б за те, що вони вважають брехнею.

Той факт, що всі апостоли були готові померти від страшної смерті, відмовляючись відмовитися від віри в Христа, є величезним доказом того, що вони дійсно були свідками воскресіння Ісуса Христа. Однак термін «апостол» в основному використовується для 12 учнів, яких Ісус особисто вибрав для своїх представників. Один з них, Юда Іскаріот, виявився зрадником, виконуючи колишні пророцтва.

Отже перейдемо до імен 12 Апостолів:

1.  Симон, Прозваний Петром. Цікаво відзначити, що Ісус поміняв його ім'я на самому початку Свого служіння, але Сам ніколи не називав його Петром, а завжди продовжував називати його старим іменем - Симон. Навіть після вознесіння, Ісус запитав: Симоне, сину Йонин, чи любиш ти мене?

2. Андрій. Легенда свідчить, що Андрію випав жереб нести Боже Слово скіфам (територія сучасної України). Тому, перебравшись через Чорне Море, Андрій плив по річці Дніпро проти течії, і зупинився на території, на якій сьогодні стоїть місто Київ. Він вийшов на берег, вбив хрест в землю і сказав пророцтво: Бачите ці гори? На цих горах засяє благодать Божа, і тут буде місто, в якому Господь поставить багато церков. І піднявся він на ці гори, і благословив їх, і помолився Богу, і зійшов з тієї гори, де пізніше з'явився місто Київ ...

3. Іоанн. Єдиний з апостолів, який помер своєю смертю.

4. Яків, Брат Іоана. Він найперший з апостолів, який прийняв мученицьку смерть від царя Ірода.

5. Філіп. Не варто плутати його з дияконом Пилипом, який проповідував у Самарії у 8-му розділі Діянь. Про служіння Апостола Філіпа практично нічого не відомо.

6. Варфоломій. Більшість богословів стверджують, що це Натанаїл, який згаданий в Євангелії від Іоанна.

7. Фома. У нього була кличка близнюк, тому богослови допускають, що у нього був брат близнюк.

8. Матвій. Багато ототожнюють його з Левием, згадуються в Луки 5:27. Відомо одне, що Євангеліє від Матвія, було написано саме їм.

9. Яків Алфеїв.

10. Симон Зилот. В Євангелії від Матвія і Марка він названий Симон Кананіт.

11. Тадей, Прозваний Фаддеем. В Євангелії від Марка його ім'я звучить просто як Тадей. В Євангелії від Луки ім'я Фаддей або Тадей взагалі не згадується. А замість нього, під час перерахування Учнів, йде ім'я Юда Яковів. В Євангелії від Іоанна він згадується як Іуда, який не Іскаріотський. Чому така плутанина?

З приводу цього, є дві версії.

Перша, що він спочатку називався Іудою, але щоб не було плутанини з Іудою Іскаріот, йому дали кличку Тадей, а потім Тадей.

Друга теорія в тому, що число 12 серед апостолів - символічне. Тому може спочатку Ісус вибрав Тадея як учня, але з ним щось трапилося або він відійшов від віри, і Ісус замість нього вибрав Юду Якового. Який би теорії ви не прідержівалісь- ви маєте рацію! :)

12. Юда Іскаріот, Який зрадив Ісуса.

13. Після вознесіння Ісуса, на місце Іуди Іскаріота за жеребом був обраний Апостол Матфій.

Друзі, тепер ви сміливо можете в компанії друзів малюватися, що знаєте імена 12 Апостолів. А також не забудьте з розумним виглядом пояснити, що Тадей це Тадей, і це ж Юда, який не Іскаріотський :).